facebooktwitterlinkedinyoutube

Kdaj bomo končno družbeno odgovorni?

 

Vroča razprava na četrtkovem posvetu "The rule of law and informal institutions" na Fakulteti za varnostne vede v Ljubljani je odprla številna zanimiva vprašanja v zvezi s stanjem v naši državi in možnimi rešitvami.

Akademiki, strokovnjaki in znanstveniki iz Slovenije in tujine so opozorili na vplive neformalnih institucij in neformalnih mrež na stanje pravne države.

Objavljamo referat ustavnika dr. Andraža Terška:

Pravna država in neformalne institucije: Aktivna družbena odgovornost. Ne manj, ne več.

"Active social responsibility. Nothing less, nothing more."

v angleškem jeziku, ki je nastal ob tej priložnosti in je med razpravljalci vzbudil veliko zanimanja in odprl številne dileme o sistemu delovanja naše države.

Dan pred posvetom pa smo na Radiu Koper lahko sledili iskrivim in zelo kritičnim mislim akademikov v oddaji Odprto za srečanja na temo stanja v naši državi v luči prihajajočih referendumov. Pomembno sporočilo oddaje je v rešitvah, ki jih ponujajo sogovorniki predvsem v okviru ponovnega povezovanja med ljudmi, vzrokov, ki so nas pripeljali do razpotij in načinov opredeljevanja dobrih oziroma identificiranja slabih rešitev.

Je še vedno možen konsenz v državi? so se v radijski oddaji Odprto za srečanja spraševali:

  • medijska strokovnjakinja dr. Sandra Bašič Hrvatin iz Fakultete za humanistične študije Koper,
  • sociolog dr. Urban Vehovar, predavatelj na pedagoški fakulteti v Kopru in
  • ustavnik, ustavni pravnik dr. Andraž Teršek s Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper.

Oddajo lahko poslušate tukaj: http://tvslo.si/predvajaj/odprto-za-srecanja/ava2.106823464/ (Radiu Koper se zahvaljujemo za dovoljenje za objavo prispevka).

Projekti

banner trans integriteta spregovori

banner transparentnost integriteta

banner crinis integriteta

banner nis integriteta

 

 

Koledar dogodkov

«   Julij 2020   »
potosrčpesone
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

supervizor

komisija za preprecevanje korupcije logo tiwhistleblowing ceelogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.
uncaccoalitioniaccstop corruptionlogo IP slo mo