facebooktwitterlinkedinyoutube

Odziv na predlagane spremembe in dopolnitve zakonodaje o političnih strankah in volilni in referendumski kampanji

ODZIV NA PREDLAGANE SPREMEMBE

DODATNA PRIPOROČILA

Ministrstvo za notranje zadeve in javno upravo je 19.4.2013 v javno razpravo in medresorsko usklajevanje poslalo Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o političnih strankah ter Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o volilni in referendumski kampanji, ki na novo urejata področje financiranja političnih strank in volilni kampanj.

V Društvu Integriteta- Transparency International Slovenia si za spremembe zakonodajnega okvira, ki ureja financiranje političnih strank in volilnih kampanj prizadevamo že dlje časa. Področje, ki je prostor izjemnega tveganja politične korupcije, nasprotja interesov, klientelizma in nepotizma je neprimerno urejeno in ga je potrebno urediti celostno, v skladu z mednarodnimi standardi in priporočili. V ta namen smo smo pripravili dodatna priporočila in stališča v zvezi s predlaganimi spremembami, ki smo jih poslali pristojnemu ministru dr. Gregorju Virantu.

Projekti

banner trans integriteta spregovori

banner transparentnost integriteta

banner crinis integriteta

banner nis integriteta

 

 

Koledar dogodkov

«   September 2020   »
potosrčpesone
 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

supervizor

komisija za preprecevanje korupcije logo tiwhistleblowing ceelogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.
uncaccoalitioniaccstop corruptionlogo IP slo mo