facebooktwitterlinkedinyoutube

Izjava Transparency International Slovenia- Društva Integriteta na odstop vodstva Komisije za preprečevanje korupcije

Izjava za javnost (pdf)

Odstop vodstva Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) razumemo kot zadnje opozorilo, da politiki in nosilci funkciji sprejmejo odgovornost za slabo stanje v državi. Odgovornost za zdravo delovanje sistema morajo prevzeti politični odločevalci in funkcionarji, ki upravljajo z javnimi sredstvi, premoženjem in sprejemajo odločitve o naši prihodnosti. Prelaganje odgovornosti za rešitve na institucije nadzora in organe pregona in pričakovanja, da bodo te rešile vse probleme v družbi je absurdno za zdravo demokracijo. Politika stalno onemogoča normalno delovanje neodvisnih institucij tako, da jim znižuje sredstva za delovanje in nad njimi stalno izvaja politične in osebne pritiske.

KPK je organ, ki varuje pravno države, omejuje korupcijo in krepi integriteto in dviguje raven transparentnosti v družbi. Izjemno pomembo je ohraniti samostojnost in neodvisnost KPK, še posebej v luči trenutnih razmer, ko bi nekateri najraje dosegli ukinitev tega organa. Slovenija se je zavezala k nemotenemu in neodvisnemu delovanju KPK in spoštovanju te institucije s pristopom k mednarodnim organizacijam in s podpisom mednarodne konvencije Združenih Narodov, UNCAC.

Projekti

banner trans integriteta spregovori

banner transparentnost integriteta

banner crinis integriteta

banner nis integriteta

 

 

Koledar dogodkov

«   September 2020   »
potosrčpesone
 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

supervizor

komisija za preprecevanje korupcije logo tiwhistleblowing ceelogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.
uncaccoalitioniaccstop corruptionlogo IP slo mo