facebooktwitterlinkedinyoutube

Civilno partnerstvo Odprimo 15 tez

Kot izhodišče za učinkovit boj proti korupciji je Civilno partnerstvo Odpirmo 15 tez izpostavilo 15 predlogov za odpravo sistemske korupcije, ki jih je objavila Komisija za preprečevanje korupcije.

Civilno partnerstvo Odprimo 15 tez je združilo stališče, da je za učinkovito odpravo korupcije potrebno partnerstvo med nosilci političnih funkcij, državnimi organi in civilno družbo. Partnerstvo, katerega član je tudi Društvo Integriteta- Transparency International Slovenia, je vzpostavljeno z jasnimi opredelitvami do 15 tez KPK – zato smo najbolj odgovorne z javnim pismom pozvali, da se do konca januarja 2014 opredelijo do tez KPK in da javno predstavijo načrt aktivnosti, ki ga bomo vsi lahko spremljali in ocenjevali njegovo učinkovitost.

Ta predlog je prvi korak prizadevanja skupnega partnerstva pri sodelovanju in vzpostavljanju zaveze ničelne tolerance do korupcije v Republiki Sloveniji. Poglede, načrte in ukrepe vseh pomembnih političnih akterjev bomo analizirali, transparentno predstavljali javnosti in kar je najpomembneje – izvajanje načrtov bomo podrobno spremljali, ker smo prepričani, da je to v interesu vseh: državljanov, davkoplačevalcev, gospodarstva, javnega sektorja, ne nazadnje tudi politike.

Več informacij pa v sporočilu za javnost.

Projekti

banner trans integriteta spregovori

banner transparentnost integriteta

banner crinis integriteta

banner nis integriteta

 

 

Koledar dogodkov

«   November 2020   »
potosrčpesone
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      

supervizor

komisija za preprecevanje korupcije logo tiwhistleblowing ceelogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.
uncaccoalitioniaccstop corruptionlogo IP slo mo