facebooktwitterlinkedinyoutube

Odziv na ugotovitev nasprotja interesov go. Alenke Bratušek

Ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) potrjujejo že izpostavljena dejstva Transparency International Slovenia (TI Slovenia), s katerim smo opozarjali na možno nasprotje interesov bivše predsednice Vlade Alenke Bratušek v postopku predlaganja in potrjevanja kandidatov za Evropske Komisarje.


TI Slovenia predvsem poudarja, da dogodki zadnjih tednov, skupaj z ugotovitvami KPK še najbolj izpostavljajo potrebo po sistemski ureditvi področja predlaganja in potrjevanja kandidatov za Evropske Komisarja. »V oči bode pomanjkanje postopkovnih pravil, nedorečeni in netransparentni postopki, ki bi morali biti urejeni že pred mnogimi leti. Vlado Republike Slovenije pozivamo, da nemudoma sprejme ustrezne ukrepe in uredi to izjemno pomembno področje tako, da bo zadoščeno standardom transparentnosti in integritete« pravi generalni sekretar Vid Doria.

Ugotovitve v slehernem primeru dodatno predstavljajo standard, ki ga morajo spoštovati vsi visoki funkcionarji in predstavniki ljudstva. TI Slovenia še enkrat več izpostavlja pomen instituta nasprotja interesov, ki od funkcionarjev in drugih zavezancev ZintPK zahtevajo izogibanje vsem okoliščinam, ki lahko vzbujajo nepristranskost, kar je toliko bolj pomembno pri nedorečenih in netransparentnih postopkih.

 

logoek lobbying

Projekti

banner trans integriteta spregovori

banner transparentnost integriteta

banner crinis integriteta

banner nis integriteta

 

 

Koledar dogodkov

«   September 2021   »
potosrčpesone
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   

supervizor

komisija za preprecevanje korupcije logo tiwhistleblowing ceelogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.
uncaccoalitioniaccstop corruptionlogo IP slo mo