facebooktwitterlinkedinyoutube

Transparentnost lokalnih volitev

Interaktivni zemljevid projekta Transparentnost lokalnih volitev v Srednji in Vzhodni Evropi

Interaktivni zemljevid prikazuje aktivnosti v okviru volilnih kampanj, ki so jih popisali prostovoljci TI Slovenia in drugi državljani na terenu. Vsak lahko prispeva objavo na zemljevid v kolikor opazi kakšno aktivnost (plakat, shod, deljenje promocijskega materiala, itd. ter morebitne nepravilnosti), navodila pa so dostopna na podstrani projekta.

Navodila za vnašanje podatkov v interaktivni zemljevid

Za vnašanje podatkov o predvolilnih aktivnostih morate najprej slediti tej povezavi. Ko se vam odpre zemljevid, se najprej postavite na Slovenijo, potem pa za dodajanje kliknete Additions -> Add Marker - Simple (prosimo preberite navodila do konca). 

Več ...

Vabilo na novinarsko konferenco in izobraževanje - Transparentnost lokalnih volitev in financiranje političnih strank

V okviru projekta "Transparentnost lokalnih volitev v Srednji in Vzhodni Evropi" bo Transparency International Slovenia - društvo Integriteta spremljalo potek predvolilnih aktivnosti na lokalni ravni v sedmih občinah v Sloveniji.

Več ...

Prostovoljci za projekt Transparentnost lokalnih volitev v Srednji in Vzhodni Evropi

Transparency International Slovenia – Društvo Integriteta bo v okviru projekta - "Transparentnost lokalnih volitev v Srednji in Vzhodni Evropi" (Transparency of local government elections in Central and Eastern Europe) spremljalo potek predvolilnih aktivnosti na lokalni ravni v petih do sedmih občinah v Sloveniji. Namen je dvig ravni integritete in transparentnosti pri financiranju lokalnih političnih kampanj, z različnimi aktivnostmi na področju nadzora in monitoringa, raziskav in zagovorništva na nacionalni in mednarodni ravni. Cilj projekta je povečanje preglednosti volilnih kampanj na lokalnem nivoju in s tem povečanje zaupanja v lokalno politiko. Projekt bomo izvajali skupaj s partnerji s Poljske in Slovaške. 

Za namen projekta potrebujemo nekaj prostovoljcev, ki bi zbirali podatke na terenu. 

Če vas zanima, si poglejte TA dokument, kjer so objavljeni tudi kontakti. 

Transparentnost lokalnih volitev v Srednji in Vzhodni Evropi

Transparency International Slovenia – Društvo Integriteta predstavlja nov projekt - "Transparentnost lokalnih volitev v Srednji in Vzhodni Evropi" (Transparency of local government elections in Central and Eastern Europe). 

V okviru projekta bo društvo spremljalo potek predvolilnih aktivnosti na lokalni ravni v petih do sedmih občinah v Sloveniji. Namen je dvig ravni integritete in transparentnosti pri financiranju lokalnih političnih kampanj, z različnimi aktivnostmi na področju nadzora in monitoringa, raziskav in zagovorništva na nacionalni in mednarodni ravni. Cilj projekta je povečanje preglednosti volilnih kampanj na lokalnem nivoju in s tem povečanje zaupanja v lokalno politiko. 

Več ...

Projekti

banner trans integriteta spregovori

banner transparentnost integriteta

banner crinis integriteta

banner nis integriteta

 

 

Koledar dogodkov

«   September 2021   »
potosrčpesone
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   

supervizor

komisija za preprecevanje korupcije logo tiwhistleblowing ceelogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.
uncaccoalitioniaccstop corruptionlogo IP slo mo