facebooktwitterlinkedinyoutube

Izjava za javnost v zvezi z imenovanjem kandidatov za komisarja EK

Čeprav pristojni organ, tj. KPK o morebitnem obstoju nasprotja interesa še ni odločil, okoliščine primera ponovno opozarjajo, kako visoki javni funkcionarji podcenjujejo predpisane standarde integritete. Ne glede na odločitev KPK je v danem primeru z vidika integritete sporno že to, da javnost nima ne konkretnih informacij in ne korektnih obrazložitev vlade, kdo in po katerem postopku je sploh predlagal premierko Alenko Bratušek in ostale kandidate, kdo vse je o tem odločal in kakšen vpliv je sama premierka imela na končno odločitev. Šele na podlagi tega bi lahko javnost korektno presojala, ali je bil postopek v celoti zakonit in etičen.

Zato si v Transparency International Slovenia - Društvu Integriteta prizadevamo ne le za upoštevanje zakonskih predpisov, temveč za dvig etičnih standardov v politiki in ravnanju javnih funkcionarjev. Upamo, da se bo Vlada RS čimprej odzvala pozivu KPK in javnosti po razkritju vseh okoliščin v zvezi s tem imenovanjem.

Projekti

banner trans integriteta spregovori

banner transparentnost integriteta

banner crinis integriteta

banner nis integriteta

 

 

Koledar dogodkov

«   Maj 2020   »
potosrčpesone
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

supervizor

komisija za preprecevanje korupcije logo tiwhistleblowing ceelogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.
uncaccoalitioniaccstop corruptionlogo IP slo mo