facebooktwitterlinkedinyoutube

Predstavitev raziskave: Transparentnost financiranja političnih strank in volilnih kampanj

 

Transparency International Slovenia - Društvo Integriteta
vabi na predstavitev izsledkov raziskave

Transparentnost financiranja političnih
strank in volilnih kampanj

money in the air charles splet

 

Transparency International Slovenia – Društvo Integriteta v sklopu projekta Osvetljevanje denarja v politiki/ Shining a light on money in politics, predstavlja poročilo o transparentnosti financiranja političnih strank in volilnih kampanj v Sloveniji.

Poročilo:

1. vsebuje postopke ocenjevanja in poglobljeno analizo stopnje transparentnosti financiranja političnih strank in volilnih kampanj z uporabo dobro preizkušene metodologije CRINIS;

2. zajema pregled novega pravnega okvirja, ki je stopil v veljavo v začetku leta 2014 in ki smo ga ocenili v skladu z mednarodnimi standardi in prakso;

3. dodatno osvetljuje stopnjo integritete, transparentnosti in odgovornosti predstavnikov političnih strank.

Na predstavitvi izsledkov raziskave bomo predstavili celosten pristop za ureditev financiranja političnih strank in volilnih kampanj, ki v največji meri zmanjšuje korupcijska tveganja na tem področju. Cilja poročila sta širjenje osveščenosti in spodbujanje širše javne razprave o političnem financiranju in volitvah v Sloveniji, s čimer izpostavljamo pomembnost izvajanja strokovnega in neodvisnega nadzora ter sankcioniranja.

Ocenjevalno orodje CRINIS je razvila največja mednarodna organizacija Transparency International z namenom merjenja ravni transparentnosti pri financiranju političnih strank in volilnih kampanj. To poročilo poudarja močne in šibke točke volilnih kampanj in pravnega okvirja letnega financiranja političnih strank ter izvajanje v praksi.

Prosimo vas, da se na dogodek prijavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , saj je število sedežev omejeno.

Na predstavitvi bodo sodelovali tudi strokovnjaki s področja financiranja političnih strank in volilnih kampanj, ki bodo na voljo za vprašanja in izjave.

 


Supported by a grant from the Open Society Fundations

 

Projekti

banner trans integriteta spregovori

banner transparentnost integriteta

banner crinis integriteta

banner nis integriteta

 

 

Koledar dogodkov

«   September 2020   »
potosrčpesone
 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

supervizor

komisija za preprecevanje korupcije logo tiwhistleblowing ceelogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.
uncaccoalitioniaccstop corruptionlogo IP slo mo