facebooktwitterlinkedinyoutube

Vpliv korupcije na pravno državo

Jure Škrbec, mag. (nadzornik za omejevanje korupcije na Komisiji za preprečevanje korupcije in asistent za področje kriminalistike na Fakulteti za varnostne vede, Univerze v Mariboru) je zaključil izobraževanje na Fakulteti za varnostne vede, Univerza v Mariboru, ter doktoriral na temo »Vpliv korupcije na pravno državo v Republiki Sloveniji«.

Gre za nov, analitični, pogled na korupcijo in njen vpliv na (pravno) državo, saj je avtor v svojem delu (analitično)

raziskal elemente a) korupcije, b) pravne države, in sicer z namenom c) ugotavljanja vpliva korupcijskih ravnanj na (pravno) državo v Sloveniji, njeno okolje in državljan(k)e. V nadaljevanju so podane zgolj raziskovalne metode in glavne ugotovitve dela, kaj več pa si lahko preberete v sami doktorski nalogi, za katero zaprosite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 

VPLIV KORUPCIJE NA PRAVNO DRŽAVO

Projekti

banner trans integriteta spregovori

banner transparentnost integriteta

banner crinis integriteta

banner nis integriteta

 

 

Koledar dogodkov

«   April 2019   »
potosrčpesone
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

supervizor

komisija za preprecevanje korupcije logo tiwhistleblowing ceelogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.
uncaccoalitioniaccstop corruptionlogo IP slo mo