facebooktwitterlinkedinyoutube

Izjava za javnost glede (ne)prijave premoženjskega stanja funkcionarjev

V Transparency International Slovenia – Društvo Integriteta (TI Slovenia) smo razočarani nad dejstvom, da funkcionarja dr. Miro Cerar ter Ivan Prelog nista zadostila zakonskim pogojem o prijavi svojega premoženja, kot jima to nalaga Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije.

 

Kljub temu da gre za manjši prekršek, neizpolnjevanje osnovnih zakonskih pogojev ne predstavlja dobre popotnice delovanju nove vlade. Na vse politike in funkcionarje apeliramo, da se zavedajo pomembnosti svojih položajev, kar morajo pokazati skozi svoje pošteno in transparentno delovanje, h kateremu so se dodatno zavezali s podpisom Zaveze za boj proti korupciji.

Funkcionarji se morajo zavedati, da se s transparentnostjo premoženjskega stanja v demokratični družbi zagotavlja višja stopnja integritete in povečuje zaupanje državljanov v delovanje odločevalcev in nosilcev moči. Prav normaliziranje stanja v slovenski družbi in povečanja zaupanja javnosti v nosilce moči in vladavino prava pa je večkrat izpostavljeno poslanstvo mandatarja in zmagovalca volitev, na katerem naj bi temeljilo tudi delovanje bodoče slovenske vlade.

Projekti

banner trans integriteta spregovori

banner transparentnost integriteta

banner crinis integriteta

banner nis integriteta

 

 

Koledar dogodkov

«   Oktober 2021   »
potosrčpesone
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

supervizor

komisija za preprecevanje korupcije logo tiwhistleblowing ceelogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.
uncaccoalitioniaccstop corruptionlogo IP slo mo